Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Krásně jste to napsal a patří Vám :-) KARMA :-)pro mne je nejdůležitější Bůh, Pan Ježíš ,Sv.Marie, matka Ježíšova i Církev,která je místem k chválení Boha a učení o Panu Bohu,kdy sám Pan Ježíš řekl : " toto je Dům mého Otce " kdy vyhnal z Chrámu obchodníky... V Bibli Bůh také říká,že mají bít kněží a Církev,aby hlásali Boží slovo po celém Světě.

1 1
možnosti
Foto

Já zase s oblibou říkám... Bůh ano, Církev a Ježíš ne.

1 1
možnosti
BK

Pro Vás o Kristu :-)Pravý kazatel je naplněn hlubokou touhou zachraňovat lidi. Nelituje svého času ani svých sil a nevyhýbá se vyčerpávající námaze; protože pravdy, které mu přinesly tolik potěšení, pokoje a radosti, musí slyšet i ostatní. Spočívá na něm Kristův Duch. Dohlíží na lidi, protože ví, že se za ně jednou bude zodpovídat. S pohledem upřeným na golgotský kříž hledí na vyvýšeného Spasitele, spoléhá na jeho milost a věří, že Pán bude až do konce jeho štítem, silou a mocí. A takto pracuje pro Boha. Snaží se získat lidi pro Ježíše tím, že je zve, prosí a ujišťuje o Boží lásce. V nebi bude patřit k těm, kdo „jsou povolaní a vyvolení a věrní“ (Zj 17,14). Přejí Vám hezký večer.

1 0
možnosti
LV

L57u89b68o76m37í94r 72V57í86t

22. 11. 2016 17:19

Pravá církev Ježíše Krista, která není žádnou organizací, nýbrž živým organizmem, platí výhradně biblická učení, jak stojí napsaná ve Svatém Písmu. V ní může být věřeno a učeno jen to, co v té věčně platné závěti je ustanoveno, neboť tam nesmí být nic měněno a nic k ní přidáno( Gal.3:15; Zj.22:18-21).,,Ale bychom pak i my neb anděl s nebe kázal vám mimo to, což jsme vám kázali, prokletý buď" ( Gal.1:8). Kdo obdržel jako i ti první apoštolové Petr,Jan,Jakub a jako Pavel přímé povolání, může a bude zastupovat výhradně Boha. Právě tak ve službě nějakého kostela obhajují všichni to, co se v něm věří, učí a praktikuje. To jsou kupříkladu vyznání víry a dogmata, na nichž se unášeli od 4. křesťanského století na koncilech a synodech. Vzniklé křesťanské konfese stanovily svá učení, která rovněž ne vždy souhlasí s Biblí. V současnosti jsou v celém světě více než dvě miliardy přívrženců křesťanství rozdělené do katolických,pravoslavných,protestanských náboženských konfesí a pak ještě do velkého počtu různých kostelů. Všechno co se učí, a je v protikladu , co Duch Boží zvěstoval v Kristově Bibli, je antikritovské, je namířeno proti Němu a odděluje nás od Boha- od Stromu života.( Zj.22:19).

1 0
možnosti
Foto

J36i27ř71í 98K21i71n53d97l

22. 11. 2016 13:54

K čemu potřebujeme umění ? K čemu potřebují lidé církev ? Lidé potřebují církev, která se dívá na lidi stejně jako se díval J. Kristus, potřebují ji lidé, kteří jsou zdeptaní, nedokonalí, pro lidi ztracené, nemocné.

2 0
možnosti
Foto

J34i76ř48í 40K64i60n59d12l

22. 11. 2016 13:47

Církev, neboli křesťnaské obce založil až Pavel z Tarsu.

0 0
možnosti
MB

V jeskyni lovců mamutů bylo sychravé ráno. Jeden nevstával - pravil, že měl vizi, objevil duši a zbylí nechť jdou zaobstarat cosi pro tělo. Když přišli, měl i vyrobenou polystyrenovou nástěnku ! Hne, první politruk - politik - duchovní vůdce zde ...

Církev je nejúspěšnější firmou světa, začínala s jedním oslíkem, za 2. tis let má logicky svá místa temná a světlejší. Lze na ni nahlížet jako na součást našeho kulturního vývoje - na vyprecizované učení. Existenci Know-how nelze vědecky doložit, ale ani vyvrátit ... Co s tím a jak na to ?

Osobně jsem přestal bádat, nevidím v tom žádný smysl. Razím teorii, že člověk Bohu sloužit nemá - má sloužit lidem ! Každý z nás jsme dětmi a následně rodiči, příkladu k uplatnění je hora ! Podobně být zaměstnancem, nebo zaměstnavatelem.

Staří Řekové pravili, že člověk , "Se skládá", z těla a ducha, pak je ideální ta vzájemná harmonie. Každý extrém škodí ! Dnes je uctíváno tělo, např. nevyvinutá dívka se přioperuje - Hle celebrita zde ! Proto, posilovat a omývat je třeba člověka celého ... V tom smyslu, jsou církve žádoucí a užitečné, k člověku patří ...

(viz krásný konec ČB filmu - Kdy profesor Plachta se naklání nad kolegou, který píše kroniku školy. Prosí - "Připište tam drobňoukým písmem - I nezbedný student, (člověk), duší má ! Děkuji vám milý pane kolego" - Konec filmu ... :-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 668x
Jsem katolický teolog. Pastorační asistent v Diecézní charitě Brno.

Seznam rubrik

Oblíbené články