Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L60u73d86ě52k 85T42o26n50d62r

18. 2. 2018 18:04

Moje zkušenost se "strážnými anděly", taková, že si je člověk vlastně ani neuvědomuje přímo. Spíše zprostředkovaně. A většina lidí jim říká "náhoda". "Náhodou" se jim něco přihodilo a oni vyvázli. Pokud ale sledujete takové "náhody" ve svém životě, tak si pak uvědomíte, že máte (nebo nemáte) boží ochranu. A sílu boží ochrany máte přímo úměrně tomu, jak jste dobrým člověkem. Záměrně zdůrazňuji "člověkem" a ne "věřícím". Pouhé provádění náboženských rituálů vám ochranu nepřinese. Ale můžete být i ateista, ale pokud jste "dobrý člověk" dostanete i boží ochranu.

A boží ochrana se většinou projevuje v nenápadných "náhodách". Například já jsem za socialismu narukoval Pohraniční stráži. Po třech měsících jsem byl převelen do normální armády, protože jsem měl "špatný kádrový profil". Já nechtěl! Já to vnímal jako křivdu! Ale "náhoda" mne odvelela do bezpečí armády. Teprve později mě došlo, že to byla výhra, protože jsem byl ochráněn od toho, že bych třeba dostal vyznamenání za to, že jsem zastřelil "narušitele", který chtěl utéct z našeho soc. koncentráku... Já nechtěl, ale "cosi" mě před mou vlastní hloupostí ochránilo.

K armádě nás odveleli celkem dvacet. Všichni byli převeleni k "bigošům" do Janovic nad Úhlavou, což byla největší "pakárna". Ti kdo jí prošli říkali: "Janovice - nikdy více, raděj kulku do palice..." Jenže to jsem tenkrát nevěděl a opět jsem těžce nesl, že všichni jedou do Janovic, já, jedinný, sám jsem z vlaku vystoupil už v Klatovech a šel jsem dělostřelcům. "Opět mě "cosi" ochránilo, aniž bych o to sám žádal.

Dělostřelecký útvar v Klatovech byla také "pakárna" - vládla tam mazácká vojna jako řemen. A každý "mazák" měl svého "holuba" - mladšího vojáka, který mu sloužil. No a já, holub, který přišel od pohraniční stráže jsem "nafasoval" jedinného volného mazáka, který na mne zbyl... Hynek Tkadleček - křesťan, co se na konci vojny hlásil na přijímačky na teologickou fakultu... :-) Opět mi to "cosi" poskytlo ochranu i uprotřed pakárny mazácké vojny... :-)

0 0
možnosti

L73u97d72ě51k 70T72o64n88d35r

18. 2. 2018 18:18

No, a Hynek Tkadleček se na přijímačky na teologickou fakultu hlásil ještě na vojně a potřeboval tedy i opušťák, aby na ně mohl jet. A také tehdy nezbytný "posudek" od velitele útvaru. A opět se projevila boží ochrana: politický náčelník útvaru "politruk" - starý, bytostně přesvědčený komunista, bolševik - mu sám podepsal opušťák na tři dny a do posudku mu napsal, že "je vzorným vojákem a proto doporučuje jeho studium na teologické fakultě..." :-) To se opravdu stalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 668x
Jsem katolický teolog. Pastorační asistent v Diecézní charitě Brno.

Seznam rubrik

Oblíbené články