Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K Vašemu perexu:

Velikonoce v naší době ztrácejí svůj původní význam znovuvzkříšení k lepšímu životu.

Ale stejnětak se ztrácí i smysl lidových zvyklostí. Pomlázka je jen symbolem mužského proutku a symbol vajíčka snad vysvětlovat není třeba. Přirozené, biologické touhy člověka jsou zjevné, i když jsou dnes deformované.

A ať si to člověk uvědomuje nebo ne, jarní sluníčko pronikající skze naše oči probouzí limbický systém, systém aktivace člověka. Aktivace ke všemu, aktivace i k milování...

:-)

0 0
možnosti

Datum Ježíšova narození není v evangeliích uvedeno. Po 2. Světové válce byly nalezeny v oblasti Kumránu staré svitky. Podle údajů, které z nich historici vyluštili, určili datum narození Ježíše na konec prosince.

Naproti tomu je v evangeliích uvedeno, že Ježíš byl ukřižován těsně před oslavou svátku Pascha (Pesach), který připomíná odchod z Egypta. Problém je v tom, že Židé používají lunární kalendář a křesťané dlouho vedli diskuse, kdy je budou slavit. Západní křesťané slaví velikonoce prvou neděli po jarním úplňku, východní křesťané určují jejich datum jinak. Letos je budou slavit tento víkend.

0 1
možnosti

Váš příspěvek je cum litentia poetarum permagna! Ale co o tom víme de facto, že? :-)

0 0
možnosti

Velmi se omlouvám, ale mám jednu zásadní nejasnost. Vánoce, druhý svátek vánoční , je oslavou narození Ježíše Krista. Každý rok je to 25.prosince. Velikonoce jsou oslavou znovuvzkříšení Ježíše Krista. Každý rok je to v podstatě jiné datum. Nějak to neumím pochopit, víme tedy kdy Ježíš Kristus vstal z hrobu nebo ne? Když to víme, proč to slavíme každý rok jiný den?

0 1
možnosti

Nic nevíme! Hod Boží vánoční je první den vánočních svátků, který po zavedení gregoriánského kalendáře slavíme pár dnů po slunovratu. Pokud bereme vážně astronomické jevy popisované v Písmu, pak se Ježíš narodil pár let před začátkem našeho letopočtu.

Ale i datum úmrtí Ježíše Krista je neznámé. Víme jen, že zemřel den před sobotní Paschou, protože ještě kvůli sobotě musel být v pátek snesen s kříže a uložen do hrobu. A třetí den v neděli byl Jeho hrob prázdný! Tak bylo psáno ve starých Písmech a tak to i říkal sám o sobě. Neděle se v některých jazycích nazývá dnem vzkříšení.

:-)

0 0
možnosti

Nádherně jste napsal :) Děkují ! KARMA !

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS